Couscoussalade met spinazie en witte kaas

De lente vraagt om couscoussalade. Met spinazie en groene kruiden maak je er het perfecte voorjaarsbordje van.

775 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de tuinerwten 5 min., giet af en laat uitlekken in een vergiet. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de spinazie grof.

  3. Haal de blaadjes van de peterselie, koriander en munt. Doe 5 el olie (per 4 personen) uit het potje witte-kaasblokjes, de honing, het citroensap, -rasp, de peterselie, koriander en de helft van de muntblaadjes in een hoge beker en pureer tot een gladde dressing.

  4. Doe de tuinerwten, couscous, spinazie, witte-kaasblokjes, granaatappelpitjes en de dressing in een grote kom en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de couscoussalade over diepe borden en bestrooi met de resterende muntblaadjes. Hak de pecannoten grof en verdeel over de salades.

  • variatietipMeng als variatie eens 2 schalen AH Scharrel gerookte kipreepjes (à 150 g) door de salade.

Couscoussalade met spinazie en witte kaas

De lente vraagt om couscoussalade. Met spinazie en groene kruiden maak je er het perfecte voorjaarsbordje van.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig