Haal 6 mooie blaadjes van de kropsla (per 4 personen). Was en droog de slablaadjes. Snijd de peterselie fijn. Schil de grapefruit en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op. Hou de partjes apart en doe het sap in de hoge beker van de staafmixer.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de eidooier bij het grapefruitsap en voeg de mosterd, ketchup, tabasco, worcestershiresaus en whisky toe. Pureer glad met de staafmixer. Voeg 50 ml van de olie (per 4 personen) toe, pureer weer glad en herhaal tot de olie op is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop met een garde de slagroom in ca. 2 min. lobbig en roer door de cocktailsaus.
Verdeel 4 mooie slablaadjes (per 4 personen) als een bedje over de coupes, snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Hak de grapefruitpartjes fijn en meng door de garnalen. Verdeel de garnalen over de sla. Schep in elke coupe een flinke lepel cocktailsaus. Je houdt wat cocktailsaus over. Garneer de garnalencocktails met de peterselie.
Hollandse garnalencocktail met grapefruit-cocktailsaus
Een klassieke Hollandse garnalencocktail met een verfrissende touch van grapefruit!
- bewaartipDe rest van de cocktailsaus kun je 1 dag bewaren in de koelkast en is lekker bij (garnalen)kroketten, in een dunne laag op een boterham met kaas of als dip bij dungesneden rauwe groente.
- bewaartipGebruik de rest van de kropsla in een salade en van de rest van de peterselie kun je kruidenolie maken. Vries het eiwit in, zodat je het later bijvoorbeeld voor meringues kunt gebruiken.
Gerelateerde recepten
Hollandse garnalencocktail met grapefruit-cocktailsaus
Een klassieke Hollandse garnalencocktail met een verfrissende touch van grapefruit!

voorgerecht
4 personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Haal 6 mooie blaadjes van de kropsla (per 4 personen). Was en droog de slablaadjes. Snijd de peterselie fijn. Schil de grapefruit en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op. Hou de partjes apart en doe het sap in de hoge beker van de staafmixer.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de eidooier bij het grapefruitsap en voeg de mosterd, ketchup, tabasco, worcestershiresaus en whisky toe. Pureer glad met de staafmixer. Voeg 50 ml van de olie (per 4 personen) toe, pureer weer glad en herhaal tot de olie op is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop met een garde de slagroom in ca. 2 min. lobbig en roer door de cocktailsaus.
Verdeel 4 mooie slablaadjes (per 4 personen) als een bedje over de coupes, snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Hak de grapefruitpartjes fijn en meng door de garnalen. Verdeel de garnalen over de sla. Schep in elke coupe een flinke lepel cocktailsaus. Je houdt wat cocktailsaus over. Garneer de garnalencocktails met de peterselie.
bewaartip:De rest van de cocktailsaus kun je 1 dag bewaren in de koelkast en is lekker bij (garnalen)kroketten, in een dunne laag op een boterham met kaas of als dip bij dungesneden rauwe groente.
bewaartip:Gebruik de rest van de kropsla in een salade en van de rest van de peterselie kun je kruidenolie maken. Vries het eiwit in, zodat je het later bijvoorbeeld voor meringues kunt gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ kropsla
5 g verse peterselie
1 grapefruit
1 middelgroot scharrelei
1 tl milde mosterd
2 el ketchup
½ tl tabasco
1 tl worcestershiresauce
1 el whisky
130 ml milde olijfolie
50 ml verse slagroom
300 g verse Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
glazen coupes