Los het bouillonblokje op in het warme water. Kook hierin de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen in een kom.
Doe de doperwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Was de radijs, inclusief het blad. Snijd de radijs in kwarten en het blad grof.
Snijd de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en halveer ze in de lengte. Hou een paar takjes dille apart en snijd de rest fijn. Meng de dille met de yoghurt, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de doperwten af en laat goed uitlekken. Meng ze met de quinoa, radijs, het radijsblad en de komkommerlinten. Verdeel de salade over een schaal en lepel de yoghurtdressing erover. Bestrooi met de rest van de dille.
Quinoasalade met komkommerlinten en yoghurtdressing
Deze quinoasalade is een lekkere, lichte en zomerse maaltijdsalade met knapperige groenten.
- vegantipVervang de yoghurt door een plantaardig alternatief voor yoghurt en de honing door agavesiroop. Gebruik een vegan bouillonblokje.
Gerelateerde recepten
Quinoasalade met komkommerlinten en yoghurtdressing
Deze quinoasalade is een lekkere, lichte en zomerse maaltijdsalade met knapperige groenten.

hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het warme water. Kook hierin de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen in een kom.
Doe de doperwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Was de radijs, inclusief het blad. Snijd de radijs in kwarten en het blad grof.
Snijd de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en halveer ze in de lengte. Hou een paar takjes dille apart en snijd de rest fijn. Meng de dille met de yoghurt, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de doperwten af en laat goed uitlekken. Meng ze met de quinoa, radijs, het radijsblad en de komkommerlinten. Verdeel de salade over een schaal en lepel de yoghurtdressing erover. Bestrooi met de rest van de dille.
vegantip:Vervang de yoghurt door een plantaardig alternatief voor yoghurt en de honing door agavesiroop. Gebruik een vegan bouillonblokje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 groentebouillonblokje
500 ml warm water
250 g driekleurenquinoa
400 g verse doperwten
1 bosje radijs
1 komkommer
15 g verse dille
100 ml volle yoghurt
1 tl dijonmosterd
1 el honing
4 el extra vierge olijfolie