Schil de appels, snijd ze in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in kleine stukjes van 1 cm.
Breng de appel met het water, agavesiroop, citroensap en kaneel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Giet in de glazen pot met deksel en laat 1 uur afkoelen of serveer op kamertemperatuur. Zet potten met schroefdeksels op z’n kop tijdens het afkoelen. Zo kan er geen lucht bij komen.
Appelcompote
Je bent helemaal van de appelcompote gerukt als je deze appelcompote niet gaat maken!
- bewaartip Doe de appelschillen samen met een stokje kaneel in een pot gekookt water en je hebt heerlijke herfstthee.
Appelcompote
Je bent helemaal van de appelcompote gerukt als je deze appelcompote niet gaat maken!

bijgerecht
8 porties
130 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil de appels, snijd ze in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in kleine stukjes van 1 cm.
Breng de appel met het water, agavesiroop, citroensap en kaneel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Giet in de glazen pot met deksel en laat 1 uur afkoelen of serveer op kamertemperatuur. Zet potten met schroefdeksels op z’n kop tijdens het afkoelen. Zo kan er geen lucht bij komen.
bewaartip: Doe de appelschillen samen met een stokje kaneel in een pot gekookt water en je hebt heerlijke herfstthee.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 kg Elstar appel
100 ml water
1 el agavesiroop
1 el citroensap
1 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
glazen pot met deksel (350ml)