Schil de appels, snijd ze elk in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten daarna in kleine stukjes. Schil en rasp de gember. Doe de gember samen met de appelstukjes, het water, de honing, de kruiden en het citroensap in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Neem de deksel van de pan en draai het vuur uit. Laat afkoelen.
Appelcompote
Iets te rijpe appels op de fruitschaal? Die zijn júíst geschikt voor deze compote!
- bewaartipJe kunt de appelcompote afgedekt een week in de koelkast bewaren.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Gerelateerde recepten
Appelcompote
Iets te rijpe appels op de fruitschaal? Die zijn júíst geschikt voor deze compote!

bijgerecht
4 personen
150 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de appels, snijd ze elk in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten daarna in kleine stukjes. Schil en rasp de gember. Doe de gember samen met de appelstukjes, het water, de honing, de kruiden en het citroensap in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Neem de deksel van de pan en draai het vuur uit. Laat afkoelen.
bewaartip:Je kunt de appelcompote afgedekt een week in de koelkast bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg elstar-appel
1½ cm verse gember
100 ml water
2 el vloeibare honing
½ tl vijfkruidenpoeder
1 el citroensap