Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Halveer de kwarten.
Schil en rasp de gember. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Breng de appel met de gember, het sinaasappelsap en -rasp en de rietsuiker aan de kook.
Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de appel in 15 min. op laag vuur gaar worden. Pureer de moes grof met een pureestamper of Hackit. Laat afkoelen.
Appelmoes met sinaasappel en gember
Deze appelmoes geven we wat extra's door gember en sinaasappel toe te voegen.
Gerelateerde recepten
Appelmoes met sinaasappel en gember
Deze appelmoes geven we wat extra's door gember en sinaasappel toe te voegen.

bijgerecht
4 personen
175 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Halveer de kwarten.
Schil en rasp de gember. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Breng de appel met de gember, het sinaasappelsap en -rasp en de rietsuiker aan de kook.
Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de appel in 15 min. op laag vuur gaar worden. Pureer de moes grof met een pureestamper of Hackit. Laat afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg elstar-appel
4 cm verse gember
1 sinaasappel
50 g rietsuiker
Dit heb je nodig
pureestamper of Hackit