Crispy garnalenballetjes

Hoewel dimsum al eeuwenoud is, wordt er soms ook een nieuwe draai gegeven aan oude tradities. Deze crispy balletjes - waarin de gyozavellen knapperig worden gebakken - zijn een hit op TikTok.

145 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Knip de gyozavellen in linten van ca. een ½ cm. Snijd de bieslook fijn, rasp de teen knoflook en schil en rasp de gember.

  2. Doe de garnalen in de keukenmachine, hak tot een grove pasta en doe in een kom. Voeg de bieslook, knoflook, gember, witte peper, oestersaus, sesamolie en maizena toe. Meng alles in 4 min. tot een egaal mengsel met een plakkerige textuur.

  3. Vorm met vochtige handen 12 balletjes van het garnalenmengsel. Rol elk balletje door de gyozavellinten. Druk de linten licht aan, zodat ze blijven plakken, maar zorg ervoor dat er ook nog wat garnalenmengsel te zien is. Herhaal dit met alle balletjes.

  4. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Frituur de balletjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  • combinatietip Lekker met sweet chilisaus of sriracha- mayonaise. Meng daarvoor 2 el mayonaise met 1 el sriracha.

Crispy garnalenballetjes

Hoewel dimsum al eeuwenoud is, wordt er soms ook een nieuwe draai gegeven aan oude tradities. Deze crispy balletjes - waarin de gyozavellen knapperig worden gebakken - zijn een hit op TikTok.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig