Snijd de knoflook en de peterselie grof. Doe met de olie en het zout in de vijzel en wrijf fijn. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en doe in een kom. Roer de helft van de knoflookolie door de garnalen.
Verhit de plancha op de hoogste stand (of verhit de grillpan op hoog vuur). Bak hierop de garnalen in 3 min. gaar. Keer halverwege. Schep ze op een bord en besprenkel met de rest van de knoflookolie. Snijd de citroen in parten en serveer bij de garnalen.
Gamba’s a la plancha
Zo simpel, maar zo lekker: garnalen gebakken op een hete plaat. Door ze zo snel en zo heet te grillen, blijven ze lekker sappig vanbinnen.
- serveertipLekker met stokbrood en aioli; met stokbrood is het gerecht niet meer gluten- en lactosevrij.
- algemeenDe hoeveelheid van deze portie is bedacht als onderdeel van een tafel vol tapas. De rest van de garnalen kun je ge-bruiken om door een romige pasta te doen.
Gamba’s a la plancha
Zo simpel, maar zo lekker: garnalen gebakken op een hete plaat. Door ze zo snel en zo heet te grillen, blijven ze lekker sappig vanbinnen.

bijgerecht
4 personen
100 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook en de peterselie grof. Doe met de olie en het zout in de vijzel en wrijf fijn. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en doe in een kom. Roer de helft van de knoflookolie door de garnalen.
Verhit de plancha op de hoogste stand (of verhit de grillpan op hoog vuur). Bak hierop de garnalen in 3 min. gaar. Keer halverwege. Schep ze op een bord en besprenkel met de rest van de knoflookolie. Snijd de citroen in parten en serveer bij de garnalen.
serveertip:Lekker met stokbrood en aioli; met stokbrood is het gerecht niet meer gluten- en lactosevrij.
algemeen:De hoeveelheid van deze portie is bedacht als onderdeel van een tafel vol tapas. De rest van de garnalen kun je ge-bruiken om door een romige pasta te doen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
10 g verse platte peterselie
2 el olijfolie extra vierge
½ tl grof zeezout
225 g diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
½ citroen
Dit heb je nodig
vijzel
grillpan