Yoghurt met appel en pangranola

Een originele granola? Maak 'm eens in een pan. Serveer met yoghurt en appel voor een gezond begin van je dag.

360 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de havermout ca. 6 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

  2. Hak ondertussen de amandelen grof en voeg samen met de rozijnen en de helft van de kaneel de laatste 2 min. toe aan de havermout (pangranola). Roer de pindakaas erdoor en laat op een bord in 5 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Halveer ondertussen de ongeschilde appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in 16 plakken (per 4 personen). Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de appel ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Zet het vuur uit en bestrooi met de rest van de kaneel.

  4. Verdeel de yoghurt over kommen en verdeel de parten appel erover. Bestrooi met de pangranola.

  • bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid pangranola en gebruik dit bij het ontbijt ‘kwark met banaan, blauwe bessen en pangranola’. Bewaar de granola in een goed afgesloten pot.
  • variatietipIn plaats van zelfgemaakte pangranola kun je ook geroosterde muesli zaden of geroosterde muesli aardbei gebruiken, als je dat over hebt.

Yoghurt met appel en pangranola

Een originele granola? Maak 'm eens in een pan. Serveer met yoghurt en appel voor een gezond begin van je dag.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig