Verhit de olie in een koekenpan en rooster de havermout in 10 min. op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Schep af en toe om. Schep na 9 min. eventueel zout, de suiker en kaneel erdoor. Schep op een bord om af te koelen.
Snijd ondertussen de bananen in plakjes. Snijd de appel in blokjes van een ½ cm.
Verdeel achtereenvolgens de helft van de havermout, de blokjes appel, yoghurt en de rest van de havermout over glazen. Verdeel de plakjes banaan erover.
Yoghurt met banaan, kaneel en geroosterde havermout
Geef je yoghurt een knapperige extraatje door de havermout van tevoren te roosteren met suiker en kaneel. Lekker met alle soorten fruit, maar in dit recept kiezen wij voor appel en banaan.
- bereidingstipMaak de geroosterde havermout de avond van tevoren. Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
- bewaartipVerdubbel de hoeveelheid havermout en bewaar maximaal 1 week in een luchtdichte pot voor meerdere ontbijtjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Yoghurt met banaan, kaneel en geroosterde havermout
Geef je yoghurt een knapperige extraatje door de havermout van tevoren te roosteren met suiker en kaneel. Lekker met alle soorten fruit, maar in dit recept kiezen wij voor appel en banaan.

4 personen
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan en rooster de havermout in 10 min. op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Schep af en toe om. Schep na 9 min. eventueel zout, de suiker en kaneel erdoor. Schep op een bord om af te koelen.
Snijd ondertussen de bananen in plakjes. Snijd de appel in blokjes van een ½ cm.
Verdeel achtereenvolgens de helft van de havermout, de blokjes appel, yoghurt en de rest van de havermout over glazen. Verdeel de plakjes banaan erover.
bereidingstip:Maak de geroosterde havermout de avond van tevoren. Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
bewaartip:Verdubbel de hoeveelheid havermout en bewaar maximaal 1 week in een luchtdichte pot voor meerdere ontbijtjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 el milde olijfolie
100 g volkoren havermout
2 el kristalsuiker
1 tl gemalen kaneel
2 bananen
1 Elstar appel
400 ml yoghurt Griekse stijl 0%