Oranje bloemkoolnacho's

Deze nacho's met bloemkool bits, cheddar en salsa zijn een echte voltreffer!

190 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verwijder de bladen en het groen van de bloemkool, maar laat de steel zitten. Snijd de bloemkool inclusief steel in plakken van 1-1½ cm dik. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de grootste stukken kleiner zodat alle stukjes maximaal 4-5 cm zijn. Meng de salsa met de olijfolie, paprika-, komijn- en uienpoeder en besprenkel over de bloemkool. Meng goed zodat alles rondom bedekt is met een laagje van de saus. Bak net boven het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

  3. Maak ondertussen de salsa: snijd de tomaten in stukjes van 1 cm, snipper de rode ui en snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  4. Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met de cheddar. Bak nog 3-5 min. totdat de kaas smelt. Neem de bloemkool uit de oven, verdeel de salsa erover en serveer direct.

  • Oranje bloemkoolnacho's

    Instructievideo - 00:56 min.

Oranje bloemkoolnacho's

Deze nacho's met bloemkool bits, cheddar en salsa zijn een echte voltreffer!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig