Gembershot maken

Een s(c)hot in de roos, zo'n gembershot. Daar knap je van op!

40 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de ongeschilde gember schoon en rasp op de grove kant van een blokrasp. Doe de geraspte gember in de blender. Pers de citroenen uit en voeg het sap toe, mix tot een puree.

  2. Schenk het mengsel door een zeef en vang het sap op.

  • variatietipJe kan variëren met smaken. Vervang bijvoorbeeld het citroensap door sinaasappelsap of voeg ½ tl cayennepeper of kurkuma toe.
  • bewaartipIn een schone fles kan de gembershot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Wil je er langer mee doen? Bewaar hem dan in een ijsblokjesvorm in de vriezer, zo blijft de gembershot wel 2 maanden goed.
  • Gembershot maken

    Instructievideo - 00:27 min.

Gembershot maken

Een s(c)hot in de roos, zo'n gembershot. Daar knap je van op!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig