Boen de ongeschilde gember schoon en rasp op de grove kant van een blokrasp. Doe de geraspte gember in de blender. Pers de citroenen uit en voeg het sap toe, mix tot een puree.
Schenk het mengsel door een zeef en vang het sap op.
Gembershot maken
Een s(c)hot in de roos, zo'n gembershot. Daar knap je van op!
- variatietipJe kan variëren met smaken. Vervang bijvoorbeeld het citroensap door sinaasappelsap of voeg ½ tl cayennepeper of kurkuma toe.
- bewaartipIn een schone fles kan de gembershot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Wil je er langer mee doen? Bewaar hem dan in een ijsblokjesvorm in de vriezer, zo blijft de gembershot wel 2 maanden goed.
Gembershot maken
Instructievideo - 00:27 min.
Gerelateerde recepten
Gembershot maken
Een s(c)hot in de roos, zo'n gembershot. Daar knap je van op!

4 personen
40 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Boen de ongeschilde gember schoon en rasp op de grove kant van een blokrasp. Doe de geraspte gember in de blender. Pers de citroenen uit en voeg het sap toe, mix tot een puree.
Schenk het mengsel door een zeef en vang het sap op.
variatietip:Je kan variëren met smaken. Vervang bijvoorbeeld het citroensap door sinaasappelsap of voeg ½ tl cayennepeper of kurkuma toe.
bewaartip:In een schone fles kan de gembershot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Wil je er langer mee doen? Bewaar hem dan in een ijsblokjesvorm in de vriezer, zo blijft de gembershot wel 2 maanden goed.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g verse gemberwortel
2 citroenen
Dit heb je nodig
blender
zeef