Pers de citroenen uit en meet 350 ml (per 20 porties) van het sap af, de rest van het sap gebruik je niet. Doe het citroensap met de suiker in een pan en breng op laag vuur aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat ca. 15 min. doorkoken tot een siroop.
Giet de siroop in de fles en in minimaal 2 uur laat helemaal afkoelen.
Giet een laagje siroop in een glas en voeg er water naar smaak aan toe.
Citroensiroop maken
Niets schreeuwt meer zomer dan een zelfgemaakt glaasje citroenlimonade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Citroensiroop maken
Niets schreeuwt meer zomer dan een zelfgemaakt glaasje citroenlimonade.

20 porties
50 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Pers de citroenen uit en meet 350 ml (per 20 porties) van het sap af, de rest van het sap gebruik je niet. Doe het citroensap met de suiker in een pan en breng op laag vuur aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat ca. 15 min. doorkoken tot een siroop.
Giet de siroop in de fles en in minimaal 2 uur laat helemaal afkoelen.
Giet een laagje siroop in een glas en voeg er water naar smaak aan toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
9 citroenen
250 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
gesteriliseerde fles (500ml)