Frittata met champignons en courgettesalade
Een romige frittata met aardse champignons en frisse courgettesalade. Dat is een favoriet uit eigen oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien in dunne halve ringen en de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. Voeg de aardappelschijfjes en champignons toe en bak 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Klop ondertussen in een ruime kom de eieren los met de melk, peper en eventueel zout. Roer de helft van de kaas erdoor.
Verdeel het aardappel-groentemengsel over de ingevette ovenschalen en schenk het eimengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de frittata’s in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Rasp ondertussen de courgette grof en snijd de selderij fijn. Meng de courgette met de selderij, de rest van de olie en azijn. Breng op smaak met peper. Serveer de courgettesalade bij de frittata’s.
Frittata met champignons en courgettesalade
Een romige frittata met aardse champignons en frisse courgettesalade. Dat is een favoriet uit eigen oven.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD168104_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien in dunne halve ringen en de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. Voeg de aardappelschijfjes en champignons toe en bak 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Klop ondertussen in een ruime kom de eieren los met de melk, peper en eventueel zout. Roer de helft van de kaas erdoor.
Verdeel het aardappel-groentemengsel over de ingevette ovenschalen en schenk het eimengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de frittata’s in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Rasp ondertussen de courgette grof en snijd de selderij fijn. Meng de courgette met de selderij, de rest van de olie en azijn. Breng op smaak met peper. Serveer de courgettesalade bij de frittata’s.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 rode uien
2 tenen knoflook
400 g champignons
4 el olijfolie mild
600 g aardappelschijfjes
8 witte scharreleieren
100 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
150 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
1 courgette
10 g verse selderij
1 tl witte natuurazijn
Dit heb je nodig
eenpersoons ovenschalen (10 x 15 cm, ingevet)