Frittata met champignons en courgettesalade

Een romige frittata met aardse champignons en frisse courgettesalade. Dat is een favoriet uit eigen oven.

585 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien in dunne halve ringen en de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.

  2. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. Voeg de aardappelschijfjes en champignons toe en bak 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

  3. Klop ondertussen in een ruime kom de eieren los met de melk, peper en eventueel zout. Roer de helft van de kaas erdoor.

  4. Verdeel het aardappel-groentemengsel over de ingevette ovenschalen en schenk het eimengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de frittata’s in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

  5. Rasp ondertussen de courgette grof en snijd de selderij fijn. Meng de courgette met de selderij, de rest van de olie en azijn. Breng op smaak met peper. Serveer de courgettesalade bij de frittata’s.

  • bereidingstipGeen eenpersoons ovenschalen? Je kunt ook 1 grote ovenschaal gebruiken. De oventijd is dan wel wat langer, 30-35 minuten.

Frittata met champignons en courgettesalade

Een romige frittata met aardse champignons en frisse courgettesalade. Dat is een favoriet uit eigen oven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig