Verhit de oven voor op 180 °C. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de milde olie in een grote hapjespan. Voeg de ansjovisfilets met 1 el olie uit het potje (per 4 personen), de ui en chilivlokken toe en fruit 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Schep de polpa, ⅔ van de olijven en ⅔ van de kappertjes erdoor, breng aan de kook en laat de saus in ca. 10 min. op middelhoog vuur inkoken.
Schenk de helft van de saus in de ovenschaal, verdeel de zalm erover en schenk de rest van de saus erover. Bak in het midden van de oven in 12-13 min. net gaar.
Verhit ondertussen de rest van de milde olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.
Haal de zalm uit de oven en bestrooi met de peterselie en de rest van de olijven en kappertjes. Besprenkel met de olijfolie extra vierge. Serveer de spinazie ernaast.
Zalm 'puttanesca'
Deze zalm ovenschotel is geïnspireerd op de populaire puttanesca pasta, met tomaat, olijven, ansjovis en kappertjes. Heerlijk met pasta of stokbrood, maar ook gewoon zo!
- combinatietipLekker met pasta (linguine) of stokbrood.
- variatietipOok lekker met gerookte zalm. Bereid de saus volgens de stappen, maar laat de ansjovis weg. Snijd 200 g gerookte zalm in stukjes en meng door de saus. Bak ca. 10 min. in de oven.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zalm 'puttanesca'
Deze zalm ovenschotel is geïnspireerd op de populaire puttanesca pasta, met tomaat, olijven, ansjovis en kappertjes. Heerlijk met pasta of stokbrood, maar ook gewoon zo!

hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
20 min. bereiden
13 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de oven voor op 180 °C. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de milde olie in een grote hapjespan. Voeg de ansjovisfilets met 1 el olie uit het potje (per 4 personen), de ui en chilivlokken toe en fruit 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Schep de polpa, ⅔ van de olijven en ⅔ van de kappertjes erdoor, breng aan de kook en laat de saus in ca. 10 min. op middelhoog vuur inkoken.
Schenk de helft van de saus in de ovenschaal, verdeel de zalm erover en schenk de rest van de saus erover. Bak in het midden van de oven in 12-13 min. net gaar.
Verhit ondertussen de rest van de milde olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.
Haal de zalm uit de oven en bestrooi met de peterselie en de rest van de olijven en kappertjes. Besprenkel met de olijfolie extra vierge. Serveer de spinazie ernaast.
combinatietip:Lekker met pasta (linguine) of stokbrood.
variatietip:Ook lekker met gerookte zalm. Bereid de saus volgens de stappen, maar laat de ansjovis weg. Snijd 200 g gerookte zalm in stukjes en meng door de saus. Bak ca. 10 min. in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
5 ansjovisfilets in olijfolie
½ tl chilivlokken
800 g polpa in blik
135 g taggiasca olijven zonder pit
3 el kappertjes
680 g verse zalmfilets
600 g verse spinazie
7½ g verse platte peterselie
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)