Pasta puttanesca

Deze snelle pasta is altijd lekker. Lekker pittig in de zomer en verwarmend in de winter dankzij de chilivlokken.

525 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook fijn. Snijd de olijven grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar de steeltjes en het blad apart.

  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ansjovis, chilivlokken en peterseliesteeltjes toe en bak 3 min. Voeg de kappertjes en olijven toe en bak 3 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree, polpa en 3 el kappertjesvocht (per 4 personen) toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Kook ondertussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta uit de pan in de saus. Meng goed. Voeg eventueel een scheut kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.

  4. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Pasta puttanesca

Deze snelle pasta is altijd lekker. Lekker pittig in de zomer en verwarmend in de winter dankzij de chilivlokken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig