Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes met de kaneel in een kom en roer de boter erdoor tot een plakkerig koekkruim. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en druk stevig met de bolle kant van een lepel aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Zie de tip onderaan voor wat je met het stokje kunt doen. Meng het vanillemerg met de zuivelspread, suiker en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa. Voeg tijdens het draaien 1 voor 1 de eieren toe tot deze helemaal opgenomen zijn. Meng als laatst de bloem erdoor. Laat kort draaien tot een vloeibaar, maar romig beslag.
Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1,5 uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog een beetje wiebelt. Laat in de oven met de ovendeur dicht 1,5 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake minimaal 3 uur (of een nacht) afgedekt in de koelkast om verder op te stijven.
Basisrecept cheesecake
Ga jij voor de digestive of de kandijkoeken als bodem? Deze cheesecake zal met elke keuze goed smaken!
300 kcal
(Voedingswaarden)20 min. bereiden / 1 uur 30 min. oventijd / 5 uur 30 min. wachten
9 ingrediënten
- serveertipDecoreer de taart met fruit naar keuze.
- variatietipGebruik in plaats van digestive koeken kandijkoeken.
- resttipDe leeggeschraapte vanillestokjes kun je nog gebruiken. Voeg het stokje bijvoorbeeld toe aan suiker om er vanillesuiker van te maken of voeg stokjes toe aan rum om er vanille-extract van te maken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Basisrecept cheesecake
Ga jij voor de digestive of de kandijkoeken als bodem? Deze cheesecake zal met elke keuze goed smaken!

12 personen
300 kcal
20 min. bereiden
5 uur 30 min. wachten
1 uur 30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes met de kaneel in een kom en roer de boter erdoor tot een plakkerig koekkruim. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en druk stevig met de bolle kant van een lepel aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Zie de tip onderaan voor wat je met het stokje kunt doen. Meng het vanillemerg met de zuivelspread, suiker en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa. Voeg tijdens het draaien 1 voor 1 de eieren toe tot deze helemaal opgenomen zijn. Meng als laatst de bloem erdoor. Laat kort draaien tot een vloeibaar, maar romig beslag.
Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1,5 uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog een beetje wiebelt. Laat in de oven met de ovendeur dicht 1,5 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake minimaal 3 uur (of een nacht) afgedekt in de koelkast om verder op te stijven.
serveertip:Decoreer de taart met fruit naar keuze.
variatietip:Gebruik in plaats van digestive koeken kandijkoeken.
resttip:De leeggeschraapte vanillestokjes kun je nog gebruiken. Voeg het stokje bijvoorbeeld toe aan suiker om er vanillesuiker van te maken of voeg stokjes toe aan rum om er vanille-extract van te maken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
100 ongezouten roomboter
200 g digestive koekjes
1 tl gemalen kaneel
1 vanillestokje
600 zuivelspread
160 g witte basterdsuiker
125 g crème fraîche
3 middelgrote eieren
2 el tarwebloem
Dit heb je nodig
springvorm (ø 20 cm )