Klassieke New York Cheesecake

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. Bak hem en proef waarom hij zo ongelooflijk populair is.

415 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur 45 min. oventijd / 4 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de roomkaas, bloem, suiker, eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.

  3. Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 uur en 45 min. in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

  • Bakvormen bekleden

    Instructievideo - 02:06 min.

Klassieke New York Cheesecake

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. Bak hem en proef waarom hij zo ongelooflijk populair is.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig