Bonenstoof met bloemkool en tortillapuntjes

Deze bonenstoof is vegetarisch en makkelijk te maken. Serveer samen met de goudbruine krokante tortillapuntjes.

445 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 10 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in halve plakken van ca. 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 min. op laag vuur mee. Voeg de peen en tomatenblokjes toe en bak 5 min. mee.

  2. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en voeg samen met het water toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.

  3. Halveer ondertussen de tortilla’s, snijd elke helft in 6 puntjes en meng met de rest van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. in de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om.

  4. Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg de laatste 5 min. toe aan de stoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en verdeel over de stoof. Serveer met de tortillapuntjes.

Bonenstoof met bloemkool en tortillapuntjes

Deze bonenstoof is vegetarisch en makkelijk te maken. Serveer samen met de goudbruine krokante tortillapuntjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig