Schil ⅓ van de peren en snijd in kleine blokjes van ca. een ½ cm. Breng de peer met de melk in een steelpan al roerend aan de kook en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer met de staafmixer.
Voeg de havermout en studentenhaver toe en laat ca. 7 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat 2 min. staan.
Boen de rest van de peren schoon en snijd in kleine stukjes. Verdeel de havermout over kommen en verdeel de stukjes peer erover. Bestrooi met de kaneel.
Havermout met peer, studentenhaver en kaneel
Makkelijk, gezond, voedzaam en bovendien heel erg lekker. Dat is havermout in een notendop. Dit powerontbijt eten we het liefst elke dag. Vandaag eten we het met peer, studentenhaver en kaneel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Havermout met peer, studentenhaver en kaneel
Makkelijk, gezond, voedzaam en bovendien heel erg lekker. Dat is havermout in een notendop. Dit powerontbijt eten we het liefst elke dag. Vandaag eten we het met peer, studentenhaver en kaneel.

4 personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil ⅓ van de peren en snijd in kleine blokjes van ca. een ½ cm. Breng de peer met de melk in een steelpan al roerend aan de kook en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer met de staafmixer.
Voeg de havermout en studentenhaver toe en laat ca. 7 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat 2 min. staan.
Boen de rest van de peren schoon en snijd in kleine stukjes. Verdeel de havermout over kommen en verdeel de stukjes peer erover. Bestrooi met de kaneel.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 peren
800 ml halfvolle melk
150 g volkoren havermout
50 g studentenhaver
½ tl kaneel
Dit heb je nodig
staafmixer