Macaroni met geroosterde paprikasaus en vis

Macaroni met geroosterde paprikasaus en vis is gezond, butgetproof en perfect voor doordeweeks want de oven doet het meeste werk.

510 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s en uien in schil op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven tot het vel van de paprika’s en de schil van de uien helemaal zwartgeblakerd is. Voeg de laatste 10 min. de ongepelde tenen knoflook toe.

  2. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, houd 150 ml kookvocht (per 4 personen) apart.

  3. Haal de paprika, ui en knoflook uit de oven en laat ca. 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Leg ondertussen de koolvis op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en peper. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.

  4. Verwijder ondertussen het zwartgeblakerde vel van de paprika’s en de zaadlijsten. Pel de uien en knoflook. Snijd de blaadjes van de basilicum fijn en meng met de rest van de olie.

  5. Doe de paprika’s, knoflook, ui en het kookvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng met de macaroni en verwarm 1-2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de koolvis uit de oven en verdeel in vlokken over de macaroni. Besprenkel met de basilicum olie.

Macaroni met geroosterde paprikasaus en vis

Macaroni met geroosterde paprikasaus en vis is gezond, butgetproof en perfect voor doordeweeks want de oven doet het meeste werk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig