Penne met geroosterde groente en vis
Deze gezonde pasta met koolvis en een romige avocadosaus zet je al in een handomdraai op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de uien in partjes. Meng de Italiaanse groenten met de helft van de ui, ¼ olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om. Haal uit de oven en schuif de groente naar één kant van de bakplaat. Dep de vis droog met keukenpapier en leg op het lege deel van de bakplaat. Besprenkel met ¼ olie en bak nog 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie op middelhoog vuur in een steelpan en fruit de rest van de ui en de knoflook 3-4 min. Voeg de melk toe, breng tegen de kook aan en laat 5 min. op laag vuur trekken. Voeg de avocadostukjes toe, pureer met de staafmixer tot een gladde saus en roer door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is.
Haal de groente en vis uit de oven. Breek de vis in grove stukken en schep de helft door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met de rest van de vis en breng om smaak met versgemalen peper.
Penne met geroosterde groente en vis
Deze gezonde pasta met koolvis en een romige avocadosaus zet je al in een handomdraai op tafel.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198058_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de uien in partjes. Meng de Italiaanse groenten met de helft van de ui, ¼ olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om. Haal uit de oven en schuif de groente naar één kant van de bakplaat. Dep de vis droog met keukenpapier en leg op het lege deel van de bakplaat. Besprenkel met ¼ olie en bak nog 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie op middelhoog vuur in een steelpan en fruit de rest van de ui en de knoflook 3-4 min. Voeg de melk toe, breng tegen de kook aan en laat 5 min. op laag vuur trekken. Voeg de avocadostukjes toe, pureer met de staafmixer tot een gladde saus en roer door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is.
Haal de groente en vis uit de oven. Breek de vis in grove stukken en schep de helft door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met de rest van de vis en breng om smaak met versgemalen peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g middelgrote uien
450 g diepvries Italiaanse roerbakgroente
4 el milde olijfolie
300 g diepvries koolvisfilets
300 g biologische volkorenpenne
2 tenen knoflook
100 ml houdbare magere melk
250 g diepvries zachte avocadostukjes
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer