Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Snijd de uien in halve ringen. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de takjes fijn.
Verdeel de tomaat met de ui en basilicumstelen over de ovenschaal, schep om met de helft van de olie en rooster in ca. 15 min. gaar.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de soepballetjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur rondom lichtbruin en gaar.
Meng de pasta met de geroosterde tomaat, soepballetjes en de helft van de basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over een schaal, verdeel de rest van het basilicum erover en verkruimel de witte kaas erboven.
Pastasalade met geroosterde tomaat, basilicum en soepballetjes
Door tomaten in de oven te roosteren worden ze heerlijk zoet. De perfecte basis voor een pastasalade dus. Gebakken soepballetjes en verse basilicum maken het af. Oh, en vergeet de feta niet!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pastasalade met geroosterde tomaat, basilicum en soepballetjes
Door tomaten in de oven te roosteren worden ze heerlijk zoet. De perfecte basis voor een pastasalade dus. Gebakken soepballetjes en verse basilicum maken het af. Oh, en vergeet de feta niet!

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Snijd de uien in halve ringen. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de takjes fijn.
Verdeel de tomaat met de ui en basilicumstelen over de ovenschaal, schep om met de helft van de olie en rooster in ca. 15 min. gaar.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de soepballetjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur rondom lichtbruin en gaar.
Meng de pasta met de geroosterde tomaat, soepballetjes en de helft van de basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over een schaal, verdeel de rest van het basilicum erover en verkruimel de witte kaas erboven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g vleestomaten
3 rode uien
15 g verse basilicum
4 el milde olijfolie
300 g penne
250 g rundersoepballetjes
75 g witte kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)