Uiensoep met broccoli en croutons

Uiensoep, maar dan groen. Dat is deze uiensoep met broccoli en croutons.

405 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 10 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de ui ca. 10 min. op middelhoog vuur.

  2. Snijd de knoflook fijn, voeg samen met de Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee. Voeg de broccoli en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 1 cm. en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de rest van de olie en peper en bak 10 min. in de oven.

  4. Pureer de soep met een staafmixer glad en bewaar ⅓ van de soep voor de lunch de volgende dag. Verdeel de rest van de soep over diepe borden en verdeel wat croutons erover en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van de croutons erbij.

Uiensoep met broccoli en croutons

Uiensoep, maar dan groen. Dat is deze uiensoep met broccoli en croutons.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig