Halveer ⅔ mandarijnen en pers de vruchten uit in een maatbeker. Voeg het cranberrysap, de Aperol en het bruisend water toe en roer door. Snijd de overige mandarijn in plakjes.
Verdeel de ijsblokjes en mandarijnplakjes over de wijnglazen en schenk de winterse Aperol erover.
Garneer elk glas met een kaneelstokje.
Winterse Aperol spritz
Met deze winterse versie van de Aperol spritz denk je nooit meer aan de zomer, maar altijd meteen aan Kerstmis. Merry Christmas!
- variatietipLiever een alcoholvrije versie? Vervang de Aperol door Crodino Aperitivo non alcolico.
- bereidingstipJe kunt dit drankje 1 dag van tevoren maken. Meng dan het mandarijnsap, cranberrysap en de Aperol en bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg het bruisend water vlak voor serveren toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Winterse Aperol spritz
Met deze winterse versie van de Aperol spritz denk je nooit meer aan de zomer, maar altijd meteen aan Kerstmis. Merry Christmas!

4 personen
195 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Halveer ⅔ mandarijnen en pers de vruchten uit in een maatbeker. Voeg het cranberrysap, de Aperol en het bruisend water toe en roer door. Snijd de overige mandarijn in plakjes.
Verdeel de ijsblokjes en mandarijnplakjes over de wijnglazen en schenk de winterse Aperol erover.
Garneer elk glas met een kaneelstokje.
variatietip:Liever een alcoholvrije versie? Vervang de Aperol door Crodino Aperitivo non alcolico.
bereidingstip:Je kunt dit drankje 1 dag van tevoren maken. Meng dan het mandarijnsap, cranberrysap en de Aperol en bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg het bruisend water vlak voor serveren toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 mandarijnen
200 ml cranberrysap
400 ml Aperol
400 ml bruisend mineraalwater
20 ijsblokjes
4 kaneelstokjes
Dit heb je nodig
glazen