Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, gember, knoflook, wortel, kurkuma en chilivlokken 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe aan het uimengsel. Vul het blik van de tomaten met water en voeg het water toe (per 4 personen). Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven met het deksel half op de pan. Haal het deksel eraf en stoof nog 10 min.
Bak ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven af.
Roer de spinazie in delen door de kikkererwtenstoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kikkererwtenstoof over de borden. Serveer met de yoghurt en het brood.
Kikkererwtenstoof met spinazie
Vegetarische stoof maken? Met kikkererwtenstoof zit je altijd goed.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kikkererwtenstoof met spinazie
Vegetarische stoof maken? Met kikkererwtenstoof zit je altijd goed.

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
4 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, gember, knoflook, wortel, kurkuma en chilivlokken 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe aan het uimengsel. Vul het blik van de tomaten met water en voeg het water toe (per 4 personen). Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven met het deksel half op de pan. Haal het deksel eraf en stoof nog 10 min.
Bak ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven af.
Roer de spinazie in delen door de kikkererwtenstoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kikkererwtenstoof over de borden. Serveer met de yoghurt en het brood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 middelgrote uien
30 g verse gember
4 tenen knoflook
400 g winterpeen
3 el zonnebloemolie
2 tl kurkuma
½ tl chilivlokken
400 g kikkererwten in blik
400 g tomatenblokjes in blik
240 g naanbroden
400 g verse spinazie
200 ml volle yoghurt
Dit heb je nodig
braadpan