Aardappel-preisoep met gebakken uitjes

De perfecte topping voor aardappel-preisoep? Gebakken uitjes!

545 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Was de preien, halveer ze in de lengte en snijd in stukken. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm.

  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui met prei en het laurierblad 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de aardappel toe en bak nog 5 min.

  3. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.

  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de room toe aan de soep en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de peterselie en gebakken uitjes.

Aardappel-preisoep met gebakken uitjes

De perfecte topping voor aardappel-preisoep? Gebakken uitjes!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig