Griekse pasta met tomaten en gemarineerde feta (kritharaki)

Kritharaki is een Griekse pastasoort (beter bekend als de riso of orzo) en heeft de vorm van een rijstkorrel. Perfect met gemarineerde feta.

675 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Snijd ¾ van de knoflook fijn. Verhit de milde olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de fijngesneden knoflook, kaneel, en chilivlokken toe en bak nog 2 min. mee.

  2. Voeg de orzo, polpa, tomaten en het water toe. Laat 16-18 min. zachtjes koken onder af en toe roeren. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de saus te droog wordt terwijl de pasta nog niet gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout

  3. Rasp ondertussen de rest van de knoflook fijn en meng met de extra vierge olijfolie en de oregano. Verkruimel de feta grof en meng met de kruidenolie.

  4. Verdeel de pasta over borden en verdeel de feta erover.

  • serveertipLekker met partjes citroen en fijngesneden dille
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Griekse pasta met tomaten en gemarineerde feta (kritharaki)

Kritharaki is een Griekse pastasoort (beter bekend als de riso of orzo) en heeft de vorm van een rijstkorrel. Perfect met gemarineerde feta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig