Kook de eieren in 8 min. hard en laat ze afkoelen
Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn. Snijd de augurk en beenhamreepjes in kleine blokjes. Prak de eieren fijn met een vork.
Meng de mayonaise, mosterd en het paprikapoeder in een kom. Voeg de peterselie, beenham, augurk, het ei en ⅔ van de bieslook toe en meng. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Beenhamsalade
Op een toastje, op een pistoletje of gewoon op een boterham: met zelfgemaakte beenhamsalade smaakt elke borrel of lunch beter.
- bewaartipJe kunt de beenhamsalade tot 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
- serveertipLekker op een toastje of pistolet.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Beenhamsalade
Op een toastje, op een pistoletje of gewoon op een boterham: met zelfgemaakte beenhamsalade smaakt elke borrel of lunch beter.

4 personen
215 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard en laat ze afkoelen
Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn. Snijd de augurk en beenhamreepjes in kleine blokjes. Prak de eieren fijn met een vork.
Meng de mayonaise, mosterd en het paprikapoeder in een kom. Voeg de peterselie, beenham, augurk, het ei en ⅔ van de bieslook toe en meng. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de bieslook.
bewaartip:Je kunt de beenhamsalade tot 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
serveertip:Lekker op een toastje of pistolet.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 middelgrote scharreleieren
5 g verse peterselie
5 g verse bieslook
50 g zoetzure augurkenplakjes
150 g beenhamreepjes
4 el mayonaise
2 tl grove mosterd
1 tl gerookt paprikapoeder