Simpele eiersalade

Eiersalade zelf maken? Deze simpele lunch- én borrelklassieker maken we met o.a. bieslook en mayo.

160 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen.

  2. Snijd de bieslook fijn.

  3. Meng de mayonaise, mosterd, maggi en bieslook door het geprakte ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • serveertipLekker op geroosterd brood. Afhankelijk van het brood is het recept dan niet meer lactosevrij.
  • variatietipOok lekker met 1 tl kerriepoeder erdoor. De maggi kan worden vervangen door aromat of worcestershiresauce.
  • variatietipVervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Het recept is niet meer lactosevrij.
  • variatietipVoeg voor extra smaak 1 tl gerookte-paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.
  • variatietipVervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte-zalmblokjes toe. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Ei koken

    Instructievideo - 01:51 min.

Simpele eiersalade

Eiersalade zelf maken? Deze simpele lunch- én borrelklassieker maken we met o.a. bieslook en mayo.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig