Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad en zout ca. 4 min. op middelhoog vuur.
Doe het mengsel in de vijzel en maal het fijn. Bewaar het afgekoelde strooisel tot maximaal 1 week in een afgesloten pot.
Gomasio
Gomasio is een smaakmaker uit de Japanse keuken. De naam van deze smaakmaker onthult wat erin zit: sesam (goma) en zout (sio).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gomasio
Gomasio is een smaakmaker uit de Japanse keuken. De naam van deze smaakmaker onthult wat erin zit: sesam (goma) en zout (sio).

bijgerecht
20 porties
15 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad en zout ca. 4 min. op middelhoog vuur.
Doe het mengsel in de vijzel en maal het fijn. Bewaar het afgekoelde strooisel tot maximaal 1 week in een afgesloten pot.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
50 g sesamzaad
½ tl zeezout
Dit heb je nodig
vijzel