Tomatensoep met gehaktballetjes, vermicelli en basilicum

Altijd lekker een goed gevulde tomatensoep. Dit keer met gehaktballetjes, vermicelli en basilicum.

385 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de tomaten en snijd de uien in kwarten. Verpak de gepelde tenen knoflook in aluminiumfolie. Verdeel de tomaat en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Leg het pakketje knoflook erbij en rooster ca. 20 min. in de oven. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de takjes fijn.

  2. Haal de groenten uit de oven, doe met de fijngesneden tomaten, Italiaanse kruiden, gesneden basilicumtakjes en het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 10 min. koken, roer af en toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de suiker en peper.

  3. Breng de soep weer aan de kook. Voeg de vermicelli en gehaktballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel over de kommen en verdeel de basilicumblaadjes erover.

  • bereidingstipIs de soep te dik? Voeg een beetje water toe.
  • bereidingstipDe soep is 1 dag van tevoren te maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • resttipBeleg met de rest van de gehaktballetjes een pistoletje voor de lunch.
  • bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Tomatensoep met gehaktballetjes, vermicelli en basilicum

Altijd lekker een goed gevulde tomatensoep. Dit keer met gehaktballetjes, vermicelli en basilicum.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig