Ontbijtmuffin met wortel en appel​

Met deze gezonde ontbijtmuffins krijg je op een nóg leukere manier je groente en fruit binnen!

155 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 25 min. oventijd / 15 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de winterpeen en rasp fijn. Halveer de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en rasp de vrucht grof.

  2. Klop de eieren los in een grote kom. Meng de karnemelk en olie erdoor. Spatel de speltmeel, havermout, bakpoeder, kaneel en eventueel zout erdoor. Spatel de appel, peen en rozijnen erdoor.

  3. Zet de cupcakevormpjes in de holten van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Laat ze 15 min. afkoelen voor het serveren.

  • bereidingstipJe kunt de muffins 3 dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.
  • bereidingstipLiever zoeter? Voeg wat honing toe bij stap 2. Het recept is dan niet meer gezond.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ontbijtmuffin met wortel en appel​

Met deze gezonde ontbijtmuffins krijg je op een nóg leukere manier je groente en fruit binnen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig