Quesadilla met avocado en bonen
Quesadilla’s met avocado en kaas scoren altijd goed. In deze vega versie stoppen we als extraatje nog een kruidige puree van kidneybonen. Je hebt het al in een halfuurtje op tafel.
Aan de slag
Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 parten (per 4 personen). Snipper de sjalot. Meng de tomatenblokjes met de sjalot, het limoenrasp en -sap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.
Spoel de bonen af en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bonen met het komijnzaad, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Doe in een kom en prak met een vork tot een grove puree.
Verdeel de bonenpuree en geraspte kaas over de helft van de tortilla’s. Dek af met de rest van de tortilla’s. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elke pan een quesadilla. Bak 5-6 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo de rest van de quesadilla’s.
Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte in plakjes. Halveer de quesadilla’s en verdeel over de borden. Verdeel de salsa, avocadoplakjes en limoenpartjes erover.
Quesadilla met avocado en bonen
Quesadilla’s met avocado en kaas scoren altijd goed. In deze vega versie stoppen we als extraatje nog een kruidige puree van kidneybonen. Je hebt het al in een halfuurtje op tafel.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 parten (per 4 personen). Snipper de sjalot. Meng de tomatenblokjes met de sjalot, het limoenrasp en -sap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.
Spoel de bonen af en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bonen met het komijnzaad, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Doe in een kom en prak met een vork tot een grove puree.
Verdeel de bonenpuree en geraspte kaas over de helft van de tortilla’s. Dek af met de rest van de tortilla’s. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elke pan een quesadilla. Bak 5-6 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo de rest van de quesadilla’s.
Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte in plakjes. Halveer de quesadilla’s en verdeel over de borden. Verdeel de salsa, avocadoplakjes en limoenpartjes erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g tomaten
1 biologische limoen
1 sjalot
400 g kidneybonen in blik
2 el zonnebloemolie
2 tl gemalen komijnzaad
150 g geraspte jonge kaas mild 30+
8 tortillawraps
2 eetrijpe avocado's