Vegan broccoliquiche
Deze vegan broccoliquiche bereid je met plantaardig ei, sojaroom en Provencaalse kruiden. Je maakt 'm al in 15 minuten klaar, de oven doet de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Bak de bodem 10 min. in de oven.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de broccoli 5 min op middelhoog tot hoog vuur knapperig. Bak na 2 min. de ui en knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout.
Klop de plantaardige ei en de sojaroom met een garde los. Meng de Provençaalse kruiden erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel de broccoli met de knoflook en de ui over de quichevorm en druk een beetje aan. Schenk vervolgens het vegan eimengsel erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie zodat-ie niet te donker wordt. Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de vorm.
Vegan broccoliquiche
Deze vegan broccoliquiche bereid je met plantaardig ei, sojaroom en Provencaalse kruiden. Je maakt 'm al in 15 minuten klaar, de oven doet de rest.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180560_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Bak de bodem 10 min. in de oven.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de broccoli 5 min op middelhoog tot hoog vuur knapperig. Bak na 2 min. de ui en knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout.
Klop de plantaardige ei en de sojaroom met een garde los. Meng de Provençaalse kruiden erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel de broccoli met de knoflook en de ui over de quichevorm en druk een beetje aan. Schenk vervolgens het vegan eimengsel erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie zodat-ie niet te donker wordt. Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de vorm.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 rol vers bladerdeeg
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g broccoli
2 el milde olijfolie
200 ml Plant B eivervanger
200 ml plantaardige soja-kookroom
½ el Provençaalse kruiden in zakje
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)