Vegan broccoliquiche
bewaar
bewaar

Vegan broccoliquiche

Deze vegan broccoliquiche bereid je met plantaardig ei, sojaroom en Provencaalse kruiden. Je maakt 'm al in 15 minuten klaar, de oven doet de rest.

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Bak de bodem 10 min. in de oven.

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de broccoli 5 min op middelhoog tot hoog vuur knapperig. Bak na 2 min. de ui en knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout.

Klop de plantaardige ei en de sojaroom met een garde los. Meng de Provençaalse kruiden erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel de broccoli met de knoflook en de ui over de quichevorm en druk een beetje aan. Schenk vervolgens het vegan eimengsel erover.

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie zodat-ie niet te donker wordt. Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de vorm.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan broccoliquiche

Deze vegan broccoliquiche bereid je met plantaardig ei, sojaroom en Provencaalse kruiden. Je maakt 'm al in 15 minuten klaar, de oven doet de rest.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig