Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen). Bewaar de pasta van het vuur af in de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan met de helft van de olie en bak de spekjes op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. knapperig. Snijd ondertussen de tomaten in 8 parten, snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peterselie grof. Meng de tomaten met de rode ui, de helft van de peterselie, de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper.
Meng de kookroom met de plantaardige ei, de edelgist, de helft van het kookvocht en het zout. Voeg het roommengsel en de spekreepjes toe aan de pasta. Verwarm op laag vuur 1 min. en meng daarna de rest van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de tomatensalade.
Vegan pasta cabonara
Plantaardige spekjes, sojaroom en vegan ei komen samen in dit recept voor vegan pasta carbonara. Heerlijk met verse peterselie en een tomatensalade.
- serveertipStrooi bij het serveren eventueel wat extra edelgist over de pasta.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Vegan pasta cabonara
Plantaardige spekjes, sojaroom en vegan ei komen samen in dit recept voor vegan pasta carbonara. Heerlijk met verse peterselie en een tomatensalade.

hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen). Bewaar de pasta van het vuur af in de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan met de helft van de olie en bak de spekjes op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. knapperig. Snijd ondertussen de tomaten in 8 parten, snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peterselie grof. Meng de tomaten met de rode ui, de helft van de peterselie, de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper.
Meng de kookroom met de plantaardige ei, de edelgist, de helft van het kookvocht en het zout. Voeg het roommengsel en de spekreepjes toe aan de pasta. Verwarm op laag vuur 1 min. en meng daarna de rest van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de tomatensalade.
serveertip:Strooi bij het serveren eventueel wat extra edelgist over de pasta.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g spaghetti
4 el milde olijfolie
160 g vegan spekjes
500 g tomaten
1 rode ui
10 g verse peterselie
1 el witte natuurazijn
100 ml plantaardige soja-kookroom
100 ml Plant B eivervanger
4 el edelgistvlokken
½ tl zout