Vegan zalmlasagne met spinazie en courgette
Spinazie en zalm: een heerlijke combi. Zo ook in deze vegan zalmlasagne met spinazie en courgette. Na 20 minuten neemt de oven het van je over.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en pluk de zalm los met een vork. Snijd de courgette in plakken en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette met de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden in 5 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt ondertussen de margarine in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. al roerend met een garde garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de sojadrink in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 3 min. zacht koken. Voeg de spinazie, de helft van de kaas, de rest van de Italiaanse kruiden en de nootmuskaat toe en laat nog 2 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met ¼ van de spinaziesaus. Leg daarop 4 lasagnebladen (per 4 personen). Bedek de lasagne met de courgette en vervolgens weer met ¼ spinaziesaus. Leg daarop 4 lasagnebladen (per 4 personen). Verdeel daar de zalm en ¼ spinaziesaus over. Leg hier de rest van de lasagnebladen op, bedek met de rest van de spinaziesaus en strooi de rest van de kaas erover. Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar worden.
Vegan zalmlasagne met spinazie en courgette
Spinazie en zalm: een heerlijke combi. Zo ook in deze vegan zalmlasagne met spinazie en courgette. Na 20 minuten neemt de oven het van je over.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180580_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en pluk de zalm los met een vork. Snijd de courgette in plakken en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette met de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden in 5 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smelt ondertussen de margarine in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. al roerend met een garde garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de sojadrink in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 3 min. zacht koken. Voeg de spinazie, de helft van de kaas, de rest van de Italiaanse kruiden en de nootmuskaat toe en laat nog 2 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met ¼ van de spinaziesaus. Leg daarop 4 lasagnebladen (per 4 personen). Bedek de lasagne met de courgette en vervolgens weer met ¼ spinaziesaus. Leg daarop 4 lasagnebladen (per 4 personen). Verdeel daar de zalm en ¼ spinaziesaus over. Leg hier de rest van de lasagnebladen op, bedek met de rest van de spinaziesaus en strooi de rest van de kaas erover. Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar worden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)450 g diepvries gesneden bladspinazie
200 g plantaardige zalmfilet
1 courgette
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
60 g plantaardige margarine
60 g tarwebloem
600 ml sojadrink ongezoet
250 g plantaardige rasp Italiaanse stijl
¼ tl gemalen nootmuskaat
11 biologische verse volkoren lasagnevellen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)