Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water aan de kook en kook de macaroni in 8 min. beetgaar, giet af en zet apart.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm.
Verhit de olijfolie in een soep- of hapjespan en bak hierin de pompoenblokjes met de knoflook en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de kookzuivel, het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 10 min. koken en pureer met de staafmixer, zet de pompoensaus apart.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.
Meng de gekookte macaroni, pompoensaus, roerbakgroente met spekjes en ¾ van de kaas door elkaar. Schep in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaas erover, bak ca. 15 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
AH verspakket mac 'n cheese met pompoen
Een klassieke mac 'n cheese is altijd goed, maar het wordt nog beter als je er pompoen aan toevoegt. Say cheese!
20 min. bereiden / 15 min. oventijd
7 ingrediënten
- vegatipVervang de gerookte spekreepjes door 100 g vegan spekreepjes.
- combinatietipLekker met verse basilicum.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
AH verspakket mac 'n cheese met pompoen
Een klassieke mac 'n cheese is altijd goed, maar het wordt nog beter als je er pompoen aan toevoegt. Say cheese!

hoofdgerecht
2 personen
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water aan de kook en kook de macaroni in 8 min. beetgaar, giet af en zet apart.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm.
Verhit de olijfolie in een soep- of hapjespan en bak hierin de pompoenblokjes met de knoflook en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de kookzuivel, het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 10 min. koken en pureer met de staafmixer, zet de pompoensaus apart.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.
Meng de gekookte macaroni, pompoensaus, roerbakgroente met spekjes en ¾ van de kaas door elkaar. Schep in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaas erover, bak ca. 15 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
vegatip:Vervang de gerookte spekreepjes door 100 g vegan spekreepjes.
combinatietip:Lekker met verse basilicum.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 AH mac n cheese met pompoen verspakket
1 teen knoflook
1 takje verse tijm
1 el milde olijfolie
250 ml kookzuivel
100 ml water
125 g gerookte spekreepjes
Dit heb je nodig
staafmixer