Schil de rode bieten en winterpenen dun, halveer in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd de ui en knoflook in stukjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in stukken. Pers de sinaasappel uit.
Verhit de olijfolie in een kookpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook 2 min. Voeg de rode biet, winterpeen, het water, de bouillonblokjes, het sinaasappelsap en de appel toe en breng aan de kook. Laat 25-30 min. zachtjes koken met de deksel op de pan tot de biet gaar is.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer en roer de kruidenmix erdoor.
Schep de soep in kommen, verbrokkel de geitenkaas en verdeel deze over de soep.
AH verspakket rode bietensoep met geitenkaas
Met het verspakket van Albert Heijn maak je gemakkelijk een heerlijke maaltijd, dat bewijst deze rode bietensoep maar weer. Geitenkaas geeft 'm net dat beetje extra.
45 min. bereiden
4 ingrediënten
- serveertipVervang de geitenkaas door een lepeltje sour cream. Bestrooi de soep voor serveren met 15 g fijngesneden platte peterselie. Liever een dunnere soep? Voeg dan wat extra water toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
AH verspakket rode bietensoep met geitenkaas
Met het verspakket van Albert Heijn maak je gemakkelijk een heerlijke maaltijd, dat bewijst deze rode bietensoep maar weer. Geitenkaas geeft 'm net dat beetje extra.

hoofdgerecht
6 personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Schil de rode bieten en winterpenen dun, halveer in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd de ui en knoflook in stukjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in stukken. Pers de sinaasappel uit.
Verhit de olijfolie in een kookpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook 2 min. Voeg de rode biet, winterpeen, het water, de bouillonblokjes, het sinaasappelsap en de appel toe en breng aan de kook. Laat 25-30 min. zachtjes koken met de deksel op de pan tot de biet gaar is.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer en roer de kruidenmix erdoor.
Schep de soep in kommen, verbrokkel de geitenkaas en verdeel deze over de soep.
serveertip:Vervang de geitenkaas door een lepeltje sour cream. Bestrooi de soep voor serveren met 15 g fijngesneden platte peterselie. Liever een dunnere soep? Voeg dan wat extra water toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 AH rode bietensoep met geitenkaas verspakket
2 el milde olijfolie
1 l water
125 g geitenkaas
Dit heb je nodig
staafmixer