Spoel de mosselen schoon onder de kraan. Verwijder kapotte schelpen en schelpen die niet meer dichtgaan. Als de schelp iets open staat kun je er even tegenaan tikken, hij zal vanzelf sluiten. Zo niet, gooi de mossel dan weg. Dan is hij namelijk niet meer vers.
Pel en snipper de ui en fruit dit aan in een mosselpan (of grote pan met deksel).
Was de wortel en snij deze in stukjes. Bak dit mee. Voeg de currypasta toe en verhit het kort.
Voeg nu de kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur wat lager en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en schud deze even heen en weer. Kook de mosselen in zo’n 5 minuten gaar. Schud ze tussentijds nog even heen en weer. De mosselen zijn klaar als ze makkelijk loslaten uit de schelp.
Breng de Thaise mosselen op smaak met het sap van de limoen en wat peper en zout. Garneer met verse peterselie.
Mosselen met groene curry van Koh Thai (advertentie)
Koken met Koh Thai: mosselen met een inspiratie uit Thailand! Door currypasta toe te voegen aan de mosselen krijg je een verrassend en kruidig gerecht.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Koh tai. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Mosselen met groene curry van Koh Thai (advertentie)
Koken met Koh Thai: mosselen met een inspiratie uit Thailand! Door currypasta toe te voegen aan de mosselen krijg je een verrassend en kruidig gerecht.

4 personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen schoon onder de kraan. Verwijder kapotte schelpen en schelpen die niet meer dichtgaan. Als de schelp iets open staat kun je er even tegenaan tikken, hij zal vanzelf sluiten. Zo niet, gooi de mossel dan weg. Dan is hij namelijk niet meer vers.
Pel en snipper de ui en fruit dit aan in een mosselpan (of grote pan met deksel).
Was de wortel en snij deze in stukjes. Bak dit mee. Voeg de currypasta toe en verhit het kort.
Voeg nu de kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur wat lager en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en schud deze even heen en weer. Kook de mosselen in zo’n 5 minuten gaar. Schud ze tussentijds nog even heen en weer. De mosselen zijn klaar als ze makkelijk loslaten uit de schelp.
Breng de Thaise mosselen op smaak met het sap van de limoen en wat peper en zout. Garneer met verse peterselie.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Koh tai. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 kg verse mosselen
1 middelgrote ui
1 winterpeen
3 el Koh Thai groene currypasta
350 ml kokosmelk
1 limoen
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan