'Thaise' mosselen met groene curry

Mosselp(l)an de campagne: de saus van groene curry als afblusser voor je mosselen gebruiken. Dan krijg je een mosselpannetje vol smaak geïnspireerd door smaken uit de Thaise keuken. Limoen, pinda's en koriander maken het helemaal af.

550 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.

  2. Snipper de sjalotten. Verwijder de buitenste droge bladeren en de harde onder- en bovenkant van het citroengras en kneus de rest met de achterkant van je mes. Halveer de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten.

  3. Verhit in de mossel- of grote soeppan de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en het citroengras 3 min. Voeg de currypasta toe en bak 2 min.

  4. Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en laat even goed stomen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven tot alle schelpen open zijn. Breng op smaak met het limoensap.

  5. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander grof. Bestrooi de mosselen met de pinda’s en koriander en serveer de limoenparten ernaast.

  • serveertipLekker met in ringen gesneden groene peper.
  • combinatietipLekker met rijst en bimi als volwaardig hoofdgerecht.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

'Thaise' mosselen met groene curry

Mosselp(l)an de campagne: de saus van groene curry als afblusser voor je mosselen gebruiken. Dan krijg je een mosselpannetje vol smaak geïnspireerd door smaken uit de Thaise keuken. Limoen, pinda's en koriander maken het helemaal af.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig