Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de sjalotten. Verwijder de buitenste droge bladeren en de harde onder- en bovenkant van het citroengras en kneus de rest met de achterkant van je mes. Halveer de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten.
Verhit in de mossel- of grote soeppan de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en het citroengras 3 min. Voeg de currypasta toe en bak 2 min.
Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en laat even goed stomen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven tot alle schelpen open zijn. Breng op smaak met het limoensap.
Hak de pinda’s grof en snijd de koriander grof. Bestrooi de mosselen met de pinda’s en koriander en serveer de limoenparten ernaast.
'Thaise' mosselen met groene curry
Mosselp(l)an de campagne: de saus van groene curry als afblusser voor je mosselen gebruiken. Dan krijg je een mosselpannetje vol smaak geïnspireerd door smaken uit de Thaise keuken. Limoen, pinda's en koriander maken het helemaal af.
- serveertipLekker met in ringen gesneden groene peper.
- combinatietipLekker met rijst en bimi als volwaardig hoofdgerecht.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Thaise' mosselen met groene curry
Mosselp(l)an de campagne: de saus van groene curry als afblusser voor je mosselen gebruiken. Dan krijg je een mosselpannetje vol smaak geïnspireerd door smaken uit de Thaise keuken. Limoen, pinda's en koriander maken het helemaal af.

hoofdgerecht
2 personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de sjalotten. Verwijder de buitenste droge bladeren en de harde onder- en bovenkant van het citroengras en kneus de rest met de achterkant van je mes. Halveer de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten.
Verhit in de mossel- of grote soeppan de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en het citroengras 3 min. Voeg de currypasta toe en bak 2 min.
Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en laat even goed stomen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven tot alle schelpen open zijn. Breng op smaak met het limoensap.
Hak de pinda’s grof en snijd de koriander grof. Bestrooi de mosselen met de pinda’s en koriander en serveer de limoenparten ernaast.
serveertip:Lekker met in ringen gesneden groene peper.
combinatietip:Lekker met rijst en bimi als volwaardig hoofdgerecht.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 kg verse mosselen XL
2 sjalotten
2 stengels citroengras
1 limoen
1 el zonnebloemolie
2 el groene-currypasta
200 ml kokosmelk
1 el vissaus
1 tl kristalsuiker
2 el ongezouten pinda's
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan