Oma's chili con carne

Flashbacks naar vroeger met oma's chili con carne. Een smaakvolle mix van gehakt, bonen en kruiden waarmee je jezelf verwent.

445 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt met de komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak 6 min. op middelhoog tot hoog vuur bruin.

  2. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg de paprika toe aan het gehakt en bak 3 min. op middelhoog tot hoog vuur mee.

  3. Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  4. Voeg de tomatenblokjes, bonen met mais en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zonder deksel stoven. Roer af en toe. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de geraspte kaas.

  • vegatipJe kunt het rundergehakt vervangen door tofu of vegetarisch rul gehakt.
  • combinatietipLekker met rijst, tortillachips of tortillawraps.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Oma's chili con carne

Flashbacks naar vroeger met oma's chili con carne. Een smaakvolle mix van gehakt, bonen en kruiden waarmee je jezelf verwent.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig