Breek het kaneelstokje in grove stukken. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de rijst met de kaneel op middelhoog vuur in ca. 8 min. lichtbruin. Roer regelmatig.
Doe de rijst met de kaneel, de amandelen en het water in een kom en laat minimaal 1 uur weken.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Haal de grootste stukken kaneel uit de kom en doe de rijst en amandelen met het water in een blender. Voeg de koffiemelk, gecondenseerde melk en het vanillemerg toe en mix in ca. 4 min. glad. Giet de horchata door een fijne zeef en drink met ijsklontjes.
Horchata
Horchata is een drank die vanuit West- en Noord-Afrika naar Spanje en Portugal kwam en vanuit daar meereisde naar Latijns-Amerika. In deze variant (die goed is voor 1,5 L) maken we het met rijst en amandelen.
- bereidingstipDit recept is goed voor 1,5 liter horchata. De voedingswaarden van dit recept zijn berekend per 100 ml.
- achtergrondinfoIn Spanje zijn tijgernoten (aardamandelen) meestal het hoofdingrediënt, in Latijns-Amerika werd al snel de variant met rijst populair.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Horchata
Horchata is een drank die vanuit West- en Noord-Afrika naar Spanje en Portugal kwam en vanuit daar meereisde naar Latijns-Amerika. In deze variant (die goed is voor 1,5 L) maken we het met rijst en amandelen.

15 porties
165 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Breek het kaneelstokje in grove stukken. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de rijst met de kaneel op middelhoog vuur in ca. 8 min. lichtbruin. Roer regelmatig.
Doe de rijst met de kaneel, de amandelen en het water in een kom en laat minimaal 1 uur weken.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Haal de grootste stukken kaneel uit de kom en doe de rijst en amandelen met het water in een blender. Voeg de koffiemelk, gecondenseerde melk en het vanillemerg toe en mix in ca. 4 min. glad. Giet de horchata door een fijne zeef en drink met ijsklontjes.
bereidingstip:Dit recept is goed voor 1,5 liter horchata. De voedingswaarden van dit recept zijn berekend per 100 ml.
achtergrondinfo:In Spanje zijn tijgernoten (aardamandelen) meestal het hoofdingrediënt, in Latijns-Amerika werd al snel de variant met rijst populair.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
1 kaneelstokje
150 g witte rijst
100 g ongebrande amandelen
1 l kraanwater
½ vanillestokje
200 ml koffiemelk
300 g gecondenseerde melk in blik
Dit heb je nodig
blender