Courgettesoep met knapperig spek en kaasbroodjes
Courgettesoep + knapperig spek + kaasbroodjes. Do we need to say more?!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op middelhoog vuur in 5-7 min. zacht.
Schep ¼ van de ui uit de pan, houd apart voor de garnering. Voeg de knoflook en courgette toe aan de pan en bak nog 7 min. mee. Verkruimel het bouillonblokje over de gebakken groenten en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken
Snijd ondertussen de schnittbroodjes in de breedte doormidden en verdeel met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd elke plak kaas in 3 gelijke stukken, beleg de broodjes ermee en bak 8-10 min. tot de kaas gesmolten is.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 8-10 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de apart gehouden ui en de spekjes over de soep en serveer met de kaasbroodjes.
Courgettesoep met knapperig spek en kaasbroodjes
Courgettesoep + knapperig spek + kaasbroodjes. Do we need to say more?!
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op middelhoog vuur in 5-7 min. zacht.
Schep ¼ van de ui uit de pan, houd apart voor de garnering. Voeg de knoflook en courgette toe aan de pan en bak nog 7 min. mee. Verkruimel het bouillonblokje over de gebakken groenten en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken
Snijd ondertussen de schnittbroodjes in de breedte doormidden en verdeel met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd elke plak kaas in 3 gelijke stukken, beleg de broodjes ermee en bak 8-10 min. tot de kaas gesmolten is.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 8-10 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de apart gehouden ui en de spekjes over de soep en serveer met de kaasbroodjes.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 courgettes
1 el milde olijfolie
1 kippenbouillonblokje
1¼ l water
6 afbak schnittbroodjes volkoren
4 Goudse jonge komijnekaas 48+ in plakken
125 g spekreepjes
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer