Courgettesoep met knapperig spek en kaasbroodjes

Courgettesoep + knapperig spek + kaasbroodjes. Do we need to say more?!

555 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 10 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op middelhoog vuur in 5-7 min. zacht.

  2. Schep ¼ van de ui uit de pan, houd apart voor de garnering. Voeg de knoflook en courgette toe aan de pan en bak nog 7 min. mee. Verkruimel het bouillonblokje over de gebakken groenten en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken

  3. Snijd ondertussen de schnittbroodjes in de breedte doormidden en verdeel met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd elke plak kaas in 3 gelijke stukken, beleg de broodjes ermee en bak 8-10 min. tot de kaas gesmolten is.

  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 8-10 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de apart gehouden ui en de spekjes over de soep en serveer met de kaasbroodjes.

  • bewaartipJe kunt stap 1 van dit recept 1 dag van tevoren maken. Bewaar de soep gekoeld tot gebruik. Verwarm kort voor het serveren op middelhoog vuur
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Courgettesoep met knapperig spek en kaasbroodjes

Courgettesoep + knapperig spek + kaasbroodjes. Do we need to say more?!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig