Zalmmousse

Lekker op een cracker of een toastje. Met deze zalmmouse met cottagecheese, peterselie en paprika verras jij elke gast.

250 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur 40 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de paprika in blokjes, de halve komkommer in plakjes en de peterselie fijn. Laat de zalm uitlekken en prak fijn.

  2. Meng de zalm met de cottagecheese, mayonaise, paprika, peterselie, dragon en cayennepeper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Week de gelatineblaadjes in een steelpan 5 min. in 125 ml koud water (per 6 personen). Verwarm vervolgens tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur, meng het citroensap erdoor en laat afkoelen.

  4. Spoel de cakevorm om met koud water en verdeel 6 el van het gelatinemengsel (per 6 personen) over de bodem. Verdeel de komkommer dakpansgewijs erover en laat 10 min. opstijven in de koelkast

  5. Meng ondertussen de rest van de gelatine door het zalmmengsel. Verdeel over de komkommer en laat minstens 1½ uur opstijven in de koelkast. Verdeel de slabladeren over een schaal en stort de zalmmousse erop.

Zalmmousse

Lekker op een cracker of een toastje. Met deze zalmmouse met cottagecheese, peterselie en paprika verras jij elke gast.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig