Krokante bloemkoolhapjes met mosterd-mayodip
In het deeg voor deze krokante bloemkoolhapjes zit mosterd, cornflakes, cajunkruiden en kaas. Win-win-win als je het ons vraagt. En makkelijk: schuif het de oven in en je hebt er bijna geen omkijken meer naar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Meng de bloem met het water, 3 el augurkenvocht (per 6 personen) en ⅔ van de mosterd. Maal de cornflakes fijn in de keukenmachine en meng met de cajunkruiden, kaas, peper en eventueel zout.
Snijd de bloemkool in roosjes. Haal deze 1 voor 1 eerst door het bloemmengsel en vervolgens door het cornflakesmengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bak 25-30 min. in de oven. Keer halverwege om.
Snijd ondertussen de augurkenplakjes zo klein mogelijk. Meng de mayonaise met de augurk, 1 el augurkenvocht (per 6 personen) en de rest van de mosterd. Serveer de dip bij de bloemkoolhapjes.
Krokante bloemkoolhapjes met mosterd-mayodip
In het deeg voor deze krokante bloemkoolhapjes zit mosterd, cornflakes, cajunkruiden en kaas. Win-win-win als je het ons vraagt. En makkelijk: schuif het de oven in en je hebt er bijna geen omkijken meer naar.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD181401_612x450_JPG.jpg)
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Meng de bloem met het water, 3 el augurkenvocht (per 6 personen) en ⅔ van de mosterd. Maal de cornflakes fijn in de keukenmachine en meng met de cajunkruiden, kaas, peper en eventueel zout.
Snijd de bloemkool in roosjes. Haal deze 1 voor 1 eerst door het bloemmengsel en vervolgens door het cornflakesmengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bak 25-30 min. in de oven. Keer halverwege om.
Snijd ondertussen de augurkenplakjes zo klein mogelijk. Meng de mayonaise met de augurk, 1 el augurkenvocht (per 6 personen) en de rest van de mosterd. Serveer de dip bij de bloemkoolhapjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)55 g tarwebloem
100 ml water
50 g zoetzure augurken plakjes
3 el milde mosterd
150 g cornflakes
2 tl cajunkruiden
75 g geraspte oude kaas 48+
800 g bloemkolen
2 el milde olijfolie
4 el mayonaise
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier