Preisoep met spekjes en kaas

Een soepje gaat er altijd wel in. Deze romige preisoep, die ook nog eens keto is, krijgt een hartige crunchy touch dankzij uitgebakken spekjes. Afgetopt met cheddar en peterselie. Lekker!

445 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekjes 3-5 min. tot lichtbruin en knapperig. Schep de spekjes uit de pan, laat de helft van de vrijgekomen vet in de pan. Schep de andere helft in een andere soeppan.

  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Bak de uien in de koekenpan in het achtergebleven bakvet 10 min. op middelhoog vuur tot gekaramelliseerd en zacht. Voeg het karwijzaad toe.

  3. Snijd ondertussen de prei in dunne ringen en spoel af onder koud stromend water. Voeg de prei toe aan de soeppan en bak 8-10 min. op middelhoog vuur tot zacht. Voeg het kokend water toe en kook 5 min.

  4. Voeg de zuivelspread en de helft van de gebakken ui toe aan de soep en pureer alles glad met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de rest van de gekaramelliseerde ui, geraspte kaas, de gebakken spekjes en peterselie.

Preisoep met spekjes en kaas

Een soepje gaat er altijd wel in. Deze romige preisoep, die ook nog eens keto is, krijgt een hartige crunchy touch dankzij uitgebakken spekjes. Afgetopt met cheddar en peterselie. Lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig