Orzo uit de oven met pompoen, gorgonzola en pecannoten

Deze orzo uit de oven met pompoen, gorgonzola en pecannoten is simpel, hartig, en verrukkelijk! De avond kan eigenlijk niet meer stuk.

585 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in stukjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de sjalot, knoflook, pompoen en rozemarijn 5 min. op middelhoog vuur.

  2. Voeg de orzo en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer door en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bak ca. 25 min. in de oven tot de pompoen en orzo gaar zijn.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

  4. Haal de pompoen en orzo uit de oven. Meng de helft van de gorgonzola erdoor. Verkruimel de rest van de gorgonzola en verdeel samen met de pecannoten erover.

  • variatietipVervang 150 ml van het water door 150 ml chardonnay. Lekker!
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Orzo uit de oven met pompoen, gorgonzola en pecannoten

Deze orzo uit de oven met pompoen, gorgonzola en pecannoten is simpel, hartig, en verrukkelijk! De avond kan eigenlijk niet meer stuk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig