Snijd de gegrilde paprika open en snijd in 8 gelijke stukjes (per 8 stuks).
Besprenkel het brood met de olie, verdeel de stukjes paprika erover en beleg met de manchegopuntjes. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Prik vast met een cocktailprikker.
Manchego en geroosterde paprika pinchos
Een makkelijke pincho: manchego + geroosterde paprika en een 'drizzle' olijfolie. Zo makkelijk kan lekker zijn.
- resttipBeleg de rest van het stokbrood met tortilla en ibericoham, tonijn en ansjovis of ensaladilla rusa.
- achtergrondinfoPinchos/pintxos komen uit Baskenland (Spanje) en zijn ontstaan in de jaren '30. I.p.v. tapas maakten bars miniatuurporties van hun gerechten en stalden deze, bij elkaar gehouden door een houten cocktailprikker, uit langs de bar zodat klanten ze zelf konden pakken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Manchego en geroosterde paprika pinchos
Een makkelijke pincho: manchego + geroosterde paprika en een 'drizzle' olijfolie. Zo makkelijk kan lekker zijn.

8 porties
80 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de gegrilde paprika open en snijd in 8 gelijke stukjes (per 8 stuks).
Besprenkel het brood met de olie, verdeel de stukjes paprika erover en beleg met de manchegopuntjes. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Prik vast met een cocktailprikker.
resttip:Beleg de rest van het stokbrood met tortilla en ibericoham, tonijn en ansjovis of ensaladilla rusa.
achtergrondinfo:Pinchos/pintxos komen uit Baskenland (Spanje) en zijn ontstaan in de jaren '30. I.p.v. tapas maakten bars miniatuurporties van hun gerechten en stalden deze, bij elkaar gehouden door een houten cocktailprikker, uit langs de bar zodat klanten ze zelf konden pakken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
295 g gegrilde rode paprika's in pot
8 sneetjes ambachtelijke baguettes
½ el olijfolie extra vierge
8 manchegopuntjes
Dit heb je nodig
cocktailprikkers