Schil en snijd de aardappelen en winterpeen in blokjes van een ½ cm. Kook ondertussen in ruim water de blokjes aardappel en peen in 5-7 min. beetgaar. Doe de laatste 2 min. de tuinerwten erbij. Schep de groenten met de schuimspaan uit het kokende water en doe in een kom met koud water om het kookproces te stoppen. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Kook ondertussen het ei in 9 min. hard en snijd het fijn.
Meng de aardappel- en peenblokjes, tuinerwten en het ei met de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de salade over de sneetjes stokbrood. Steek de cornichons op de cocktailprikkers en prik in het brood.
Ensaladilla rusa-pinchos
Ooit ontwikkeld door een Belgische chef in Rusland en nu een van Spanjes favorieten: ensaladilla rusa. De salade bestaat uit onder andere aardappel, erwten, cornichons en mayonaise. In deze versie maken we er een pincho van.
- bereidingstipDe ensaladilla is 1 dag van tevoren te maken. Bewaar in een hersluitbaar bakje in de koelkast.
- resttipBeleg de rest van het stokbrood met tortilla en ibericoham, manchego en paprika of tonijn en ansjovis.
- achtergrondinfoPinchos - of pintxos in het Baskisch - werden in de jaren '30 uitgevonden in het Spaanse Baskenland. In plaats van gewone tapas maakten bars miniatuurporties van hun gerechten en stalden deze, bij elkaar gehouden door een houten cocktailprikker, uit langs de bar zodat klanten ze zelf konden pakken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Ensaladilla rusa-pinchos
Ooit ontwikkeld door een Belgische chef in Rusland en nu een van Spanjes favorieten: ensaladilla rusa. De salade bestaat uit onder andere aardappel, erwten, cornichons en mayonaise. In deze versie maken we er een pincho van.

8 porties
120 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen en winterpeen in blokjes van een ½ cm. Kook ondertussen in ruim water de blokjes aardappel en peen in 5-7 min. beetgaar. Doe de laatste 2 min. de tuinerwten erbij. Schep de groenten met de schuimspaan uit het kokende water en doe in een kom met koud water om het kookproces te stoppen. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Kook ondertussen het ei in 9 min. hard en snijd het fijn.
Meng de aardappel- en peenblokjes, tuinerwten en het ei met de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de salade over de sneetjes stokbrood. Steek de cornichons op de cocktailprikkers en prik in het brood.
bereidingstip:De ensaladilla is 1 dag van tevoren te maken. Bewaar in een hersluitbaar bakje in de koelkast.
resttip:Beleg de rest van het stokbrood met tortilla en ibericoham, manchego en paprika of tonijn en ansjovis.
achtergrondinfo:Pinchos - of pintxos in het Baskisch - werden in de jaren '30 uitgevonden in het Spaanse Baskenland. In plaats van gewone tapas maakten bars miniatuurporties van hun gerechten en stalden deze, bij elkaar gehouden door een houten cocktailprikker, uit langs de bar zodat klanten ze zelf konden pakken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
200 g iets kruimige aardappelen
100 g winterpeen
100 g diepvries tuinerwten
1 scharrelei
4 el mayonaise
8 sneetjes ambachtelijke baguettes
8 cornichons
Dit heb je nodig
schuimspaan
cocktailprikkers